Abroad Travel

Stockholm

Μεσαιωνικά δρομάκια, δεκάδες νησάκια και γέφυρες, ένα παγωμένο αρχιπέλαγος, τέχνη και σκανδιναβικό design.

PicMonkey Collage1 PicMonkey Collage2 PicMonkey Collage3 PicMonkey Collage4 PicMonkey Collage5 PicMonkey Collage6Τι να δεις

 • Gamla Stan
  Στη μεσαιωνική πόλη της Στοκχόλμης, αφού περιπλανηθείτε αρκετά στα πιο στενά δεν γίνεται δρομάκια, από όπου τα αυτοκίνητα έχουν εξοριστεί μόνιμα, αξίζει να περάσετε από το Μουσείο Νόμπελ (Nobelmuseet Stortorget 2) για να δείτε μέσα από προβολές και αρχεία την Ιστορία των βραβείων και να ανακαλύψετε τους δικούς μας αντιπροσώπους στο πάνθεον του θεσμού. Η πλατεία στην οποία φιλοξενείται το μουσείο, η περίφημη Stortorget, θεωρείται το μέρος όπου ιδρύθηκε η πόλη πριν από επτά αιώνες. Λίγο πιο κάτω, το Βασιλικό Παλάτι ‘στέφει’ την συνοικία και στεγάζει 600 δωμάτια, μουσεία και εκθεσιακούς χώρους. Αφιερώστε αρκετά clicks της φωτογραφικής σας μηχανής στο κτίριο του Καθεδρικού της Στοκχόλμης και τον επιβλητικό Οίκο των Ευγενών και εξερευνήστε τα μαγαζάκια που κρύβονται μέσα στα λιθόστρωτα καλντερίμια. Τώρα, προσθέστε την πιθανότητα να δείτε όλα τα παραπάνω χιονισμένα, και θα πειστείτε ότι ίσως βρίσκεστε σε πλατό ιπποτικής ταινίας.
 • Skansen
  Δύο νησάκια πιο πέρα, στο νησί Djurgården, απλώνεται ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Στοκχόλμης, το πρώτο στον κόσμο ανοιχτό μουσείο του Skansen. Πρόκειται για μια μεγάλη διαδρομή, κατά την οποία θα διασχίσετε όλη τη σουηδική παράδοση, αφού εδώ βρίσκεται το σύνολο της Σουηδίας σε μικρογραφία, με κτίρια, ομοιώματα και ηθοποιούς που θα σας μυήσουν στην σκανδιναβική καθημερινότητα. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Vasa Museum, στο οποίο φιλοξενείται το παλαιότερο ναυάγιο που ανασύρθηκε ποτέ.
 • Το αρχιπέλαγος
  Αν δεν θέλετε να χάσετε τη συναρπαστική θέα που προσφέρουν τα διάφορα σημεία του σουηδικού αρχιπελάγους, μην διστάσετε να ανεβείτε σε ένα από τα πλοία που κάνουν τον γύρο της πόλης, ή ακόμη και στα μεγαλύτερα ferries που σας συστήνουν μέσα σε 2 ώρες στα περισσότερα από 30.000 νησιά του. Ναι, υπάρχουν δρομολόγια ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα, τα οποία προχωρούν μέχρι και μέσα από παγωμένες επιφάνειες.

PicMonkey Collage7 PicMonkey Collage8 PicMonkey Collage9 PicMonkey Collage10 PicMonkey Collage11

Να μη ξεχάσεις

 

 • Να κάνεις μια βόλτα στον Εθνικό βασιλικό κήπο καθώς είναι ο ‘πνεύμονας’ της πόλης που διαπερνά μεγάλο μέρος της.
 • Να επισκεφθείς το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης όπου θα δεις έργα των Picasso, Matisse, Dali και Derkert.
 • Να επισκεφθείς το venue Fotografiska, αν είσαι λάτρης της τέχνης της φωτογραφίας, καθώς εδώ φιλοξενούνται δεκάδες εκθέσεις κάθε σεζόν, που ορίζουν την “εμπροσθοφυλακή” της φωτογραφίας στην Ευρώπη.
 • Να περπατήσεις στην περιοχή γύρω από την πλατεία Sergels torg –αγνοώντας το άσχημο πελώριο γλυπτό της- στην οποία απλώνεται η σύγχρονη πόλη, τα εμπορικά καταστήματα και τα περισσότερα εστιατόρια και bars της Στοκχόλμης.
 • Να καθίσεις για έναν καφέ και ένα γλύκισμα – ιεροτελεστία την οποία οι Σουηδοί αποκαλούν ‘fika’ σε ένα από τα μποέμ café της περιοχής Ostermalm, βορειοανατολικά της παλιάς πόλης.
 • Αν βρίσκεσαι στη Στοκχόλμη Κυριακή, να πας μια βόλτα στην ξακουστή υπαίθρια αγορά που ακούει στο όνομα Söderloppis.

 

PicMonkey Collage12 PicMonkey Collage14 PicMonkey Collage15 PicMonkey Collage17 PicMonkey Collage18 PicMonkey Collage19 PicMonkey Collage20 PicMonkey Collage21 PicMonkey Collage22 PicMonkey Collage23 PicMonkey Collage24 PicMonkey Collage25 PicMonkey Collage27 PicMonkey Collage28 PicMonkey Collage29 PicMonkey Collage30

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply