5 things Projects

Five things #2

«Το φως στη λάμπα τρεμοσβήνει και πεθαίνει. Ο άνεμος πετάει τα χαρτιά στο πάτωμα. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνο επειδή κάποιο σύρμα στα ακουστικά αποσυνδέθηκε. Το νερό στο βάζο με τα λουλούδια εξατμίζεται και τα λουλούδια μαραίνονται και πεθαίνουν. Όλα αυτά με τραβούν στα πράγματα και στις ζωές τους. Πρέπει να επιδιορθώσω τα πράγματα, να φωνάξω ηλεκτρολόγο, να ξαναγεμίσω το βάζο, να βγω και ν’ αγοράσω άλλα λουλούδια…» γράφει ο Ian Hodder, στη Συνύφανση πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα πράγματα παγιδεύουν, αντιστέκονται, συνυφαίνονται με τη ζωή μας και εν τέλει φτιάχνουν εμάς τους ίδιους με πολλούς τρόπους.
Τα πράγματα, που τα θεωρούμε άψυχα, εφήμερα και επιφανειακά, στην πραγματικότητα διαρκώς αλλάζουν, κινούνται, έλκονται ή απωθούνται μεταξύ τους, πάλλονται, έχουν φόρτιση, δύναμη, ταχύτητα, θερμότητα. Εν ολίγοις, είναι αυτόνομες οντότητες, έχουν μιαν ύπαρξη που «στέκεται» στον δρόμο μας και άρα δε προσπερνιέται με ευκολία, ενώ εμείς με τις καθημερινές μας δοσοληψίες στηριζόμαστε στην υποτιθέμενη σταθερότητά τους.

Το «5 things» είναι μια προσπάθεια κατανόησης του κόσμου των αντικειμένων μέσα στον οποίο επιλέγει να ζει ο καθένας από εμάς. Ενός κόσμου εντός των ορίων του οποίου άνθρωποι και αντικείμενα εμπλέκονται, αλληλεπιδρούν με απρόσμενους τρόπους, συνομιλούν. Ενός κόσμου στον οποίο τα αντικείμενα γίνονται υποκείμενα, διαμορφώνουν ταυτότητες και αφηγούνται ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες.

Untitled design (4)

Αυτή είναι η Διώνη και σήμερα θα δούμε τα πέντε πιο αγαπημένα της πράγματα και θα μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έχει δεθεί τόσο μαζί τους.

 

df42db01-445e-473b-95f1-77e9b6b0299e

Αγαπημένο #1

Πουά, πουά, ΠΟΥΑΑΑΑ!!

Το λατρεύω!! Θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω μια λίστα με τα 5 αγαπημένα μου πουά ρούχα.
Μπλούζες, φούστες, φορέματα, παπούτσια, καλσόν!
Αυτή η φούστα όμως είναι η αγαπημένη μου! Την αγόρασα σε ένα second hand μαγαζί στο Παρίσι και από τότε δεν μπορώ να την αποχωριστώ.

IMG_0566-

Αγαπημένο #2

Όλες οι γυναίκες έχουν αυτή τη ΜΙΑ τσάντα που δεν μπορούν να αποχωριστούν! Την εντόπισα ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σε ένα παζάρι στη Φλωρεντία. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Το καλύτερο; Η μυρωδιά του δέρματος δεν έχει πάει πουθενά ακόμη και μετά από τόσο καιρό.

IMG_0577-

Αγαπημένο #3

Sempre viva.. Αμάραντο λουλούδι για εμάς τους αφηρημένους που δεν ποτίζουμε ποτέ τα φυτά μας! Το μάζεψε η μαμά μου με τα χεράκια της από τα Κύθηρα. Λένε ότι ο Πάρης σύγκρινε την ομορφιά του με αυτή της ωραίας Ελένης. Συμβολίζει την παντοτινή αγάπη και μου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που μπαίνω στο σπίτι.

IMG_0581-

Αγαπημένο #4

Πως να διαλέξω το αγαπημένο μου βιβλίο;;; Νιώθω ρομαντική όμως οπότε η επιλογή ήταν λίγο πιο εύκολη. “Δέξου με στην ψυχή της ψυχής σου και τότε θα γίνω στ’ αλήθεια ο ποιητής της φυλής μου”. Από της ωραιότερες και πιο ειλικρινείς αλληλογραφίες που έχω διαβάσει.

IMG_0595-

Αγαπημένο #5

Στο βιβλίο μπόρεσα να επιλέξω αλλά εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα αγαπημένα μου δαχτυλίδια. Πάντα φορούσα πολλά αλλά πλέον έχω καταλήξει. Για εμένα αποτελούν ένα κόσμημα. Μικρά και διακριτικά. Τα φοράω κάθε μέρα και το κάθε ένα μου θυμίζει κάτι ή κάποιον.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply