5 things Projects

Five Things #5

«Το φως στη λάμπα τρεμοσβήνει και πεθαίνει. Ο άνεμος πετάει τα χαρτιά στο πάτωμα. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνο επειδή κάποιο σύρμα στα ακουστικά αποσυνδέθηκε. Το νερό στο βάζο με τα λουλούδια εξατμίζεται και τα λουλούδια μαραίνονται και πεθαίνουν. Όλα αυτά με τραβούν στα πράγματα και στις ζωές τους. Πρέπει να επιδιορθώσω τα πράγματα, να φωνάξω ηλεκτρολόγο, να ξαναγεμίσω το βάζο, να βγω και ν’ αγοράσω άλλα λουλούδια…» γράφει ο Ian Hodder, στη Συνύφανση πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα πράγματα παγιδεύουν, αντιστέκονται, συνυφαίνονται με τη ζωή μας και εν τέλει φτιάχνουν εμάς τους ίδιους με πολλούς τρόπους.
Τα πράγματα, που τα θεωρούμε άψυχα, εφήμερα και επιφανειακά, στην πραγματικότητα διαρκώς αλλάζουν, κινούνται, έλκονται ή απωθούνται μεταξύ τους, πάλλονται, έχουν φόρτιση, δύναμη, ταχύτητα, θερμότητα. Εν ολίγοις, είναι αυτόνομες οντότητες, έχουν μιαν ύπαρξη που «στέκεται» στον δρόμο μας και άρα δε προσπερνιέται με ευκολία, ενώ εμείς με τις καθημερινές μας δοσοληψίες στηριζόμαστε στην υποτιθέμενη σταθερότητά τους.

Το «5 things» είναι μια προσπάθεια κατανόησης του κόσμου των αντικειμένων μέσα στον οποίο επιλέγει να ζει ο καθένας από εμάς. Ενός κόσμου εντός των ορίων του οποίου άνθρωποι και αντικείμενα εμπλέκονται, αλληλεπιδρούν με απρόσμενους τρόπους, συνομιλούν. Ενός κόσμου στον οποίο τα αντικείμενα γίνονται υποκείμενα, διαμορφώνουν ταυτότητες και αφηγούνται ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες.

Untitled design (4)

Αυτή είναι η Αντζελίνα και σήμερα μας δείχνει τα πέντε πιο αγαπημένα της πράγματα και μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έχει δεθεί τόσο μαζί τους.

5 things (1)

Αγαπημένο #1: Φωτογραφικές Μηχανές

Οι φωτογραφικές μηχανές είναι απαραίτητες στην καθημερινότητα μου, όχι μόνο επειδή είμαι μπλόγκερ αλλά επειδή έχω την ανάγκη να καταγράφω ό,τι βλέπω γύρω μου. Βγάζω συνέχεια φωτογραφίες. Μου αρέσει να καταγράφω αυτά που βλέπω και να θυμάμαι τις στιγμές που ζω. Προς το παρόν χρησιμοποιώ μία Panasonic Lumix και μια Lomography. Θέλω όμως να πειραματιστώ και με μερικές παλιότερες φωτογραφικές μηχανές που μου έχουν χαρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Είναι αρκετά παλιές και κάπως αυτό με κάνει να το αναβάλω. Δεν ξέρω καν αν δουλεύουν.

5 things (2)

Αγαπημένο #2: Journals

Χρησιμοποιώ κυρίως τρία είδη journals. Νομίζω ότι στα ελληνικά μεταφράζονται σαν ημερολόγια αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό, τουλάχιστον όχι για’μένα. Γράφω σχεδόν κάθε μέρα και έτσι ελέγχω τη σκέψη μου και  παρακολουθώ τους στόχους μου. Επίσης, από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησα να κρατάω “junk journal” με πράγματα (κομμάτια από ύφασμα, ωραίες κάρτες, εξώφυλλα, κλπ) τα οποία φαινομενικά δεν είχα κανένα λόγο να τα κρατάω αλλά μου έδιναν έμπνευση. Τέλος, έχω και ένα art journal, όπου σκιτσάρω και κάνω πρόχειρα σχέδια για μελλοντικά projects.

5 things (3)

Αγαπημένο #3: Χειροποίητα αντικείμενα

Στην πραγματικότητα δεν έχω εμμονή με τα χειροποίητα αντικείμενα αυτά καθαυτά, αλλά με τη δημιουργία τους. Καθημερινά φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου, όπως αξεσουάρ και κοσμήματα. Η δημιουργία είναι ένας είδος ψυχοθεραπείας.

5 things (4)

Αγαπημένο #4: Λάπτοπ

Πιστεύω ότι είναι εμφανές γιατί το λάπτοπ είναι ένα από τα αγαπημένα μου αντικείμενα. Περνάω πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη είτε για δουλειά ή διασκέδαση. Δε θυμάμαι πώς ήταν η ζωή μου πριν από αυτό. Προσπαθώ να κάνω μικρά διαλείμματα, όπου δε θα ανοίξω το λάπτοπ για μια ολόκληρη μέρα, αλλά δε πιστεύω ότι θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό.

5 things (5)

Aγαπημένο #5: Ψηλόμεσα ρούχα                                                       

Μετά από χρόνια πειραματισμού και λανθασμένων επιλογών, έχω καταλήξει στο ότι τα ψηλόμεσα ρούχα μου ταιριάζουν πιο πολύ από όλα τα υπόλοιπα. Με βάση τον σωματότυπό μου, είναι τα μόνα ρούχα που με κολακεύουν και με κάνουν να αισθάνομαι όμορφη. Συνήθως επιλέγω ψηλόμεσες φούστες, αλλά μου αρέσουν πολύ και τα τζιν. Σχεδόν πάντα τα συνδυάζω με στενά, κοντά μπλουζάκια.

Mπορείς να τη βρεις εδώ http://www.obsessedmaker.com/

εδώ https://www.facebook.com/obsessedmaker

και εδώ https://www.instagram.com/obsessedmaker/

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply