Thoughts

Letter to myself

*αντί δώρου γενεθλίων (καλά θα σου πάρω και εκείνα τα παπούτσια που γλυκοκοιτάς καιρό τώρα!)

Αγαπημένε μου εαυτέ,

Θα είμαι εξαρχής ειλικρινής και θα σου πω πως αυτό θα είναι ένα γράμμα αγαπησιάρικο. Ξέρω ότι μπορεί να σου φανεί κάπως περίεργο, ακόμα και ενοχλητικό αλλά σου αξίζει. Σε θεωρώ αξιαγάπητη και πρέπει να ξέρεις το γιατί.

Σ’ αγαπώ λοιπόν γιατί είσαι ευγενική, συμπονετική, ευαίσθητη και με κατανόηση. Βλέπεις ανθρώπους που έχουν ανάγκη και αναρωτιέσαι αμέσως τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις ή με ποιον τρόπο θα μπορούσες να κάνεις τις ημέρες τους λίγο πιο εύκολες. Θέλω να πω, έχεις κάνει ακόμη και καριέρα πάνω σε αυτό! Και μου αρέσει που είσαι γεμάτη αγάπη και που θέλεις όλοι να είναι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι.

Αλλά σ’ αγαπώ και επειδή δεν φοβάσαι να πάρεις κάποιο χρόνο για τον εαυτό σου. Αντιλαμβάνεσαι πόσο πολύτιμη και σημαντική είσαι, και ότι δεν θα μπορείς να βοηθήσεις κάποιον άλλο, αν η ίδια καταρρέεις. Όταν πλησιάζεις στην άκρη του γκρεμού, κάνεις πρόθυμα ένα βήμα πίσω.  Τότε λες όχι επιδιώκοντας να χαλαρώσεις γιατί κάτι τέτοιες στιγμές αντιλαμβάνεσαι ότι προέχει ο εαυτό σου. Λατρεύω όλες τις “μόνο για έσενα” δραστηριότητες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το μπάνιο, η βόλτα, το γυμναστήριο, η ανάγνωση για ώρες.

Σ’ αγαπώ γιατί δεν ανησυχείς πια όσο παλαιότερα για την πίτσα και το παγωτό που θα φας κάποιες φορές, αλλά ταυτόχρονα έχεις επίγνωση του τι σημαίνει να είσαι υγιής και ξέρεις ότι μερικές φορές και η σαλάτα είναι εξίσου νόστιμη. Μου αρέσει που έχεις αρχίσει και φροντίζεις το σώμα σου και προσπαθείς να ασκείσαι τακτικά. Τον τελευταίο καιρό, έχω ανακαλύψει ότι αισθάνεσαι πιο σίγουρη και ήρεμη όταν κάνεις καθημερινά γυμναστική, και μου αρέσει που έχεις επικεντρωθεί στο να κρατάς ζωντανό αυτό το αίσθημα.

Σ’ αγαπώ γιατί είσαι έξυπνη, αποφασιστική, γεμάτη κίνητρα. Παίρνεις το χρόνο σου για να αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις, και στη συνέχεια κάνεις ό,τι μπορείς για να το καταφέρεις. Δεν φοβάσαι να εργαστείς σκληρά. Σου αρέσει η διαρκής μάθηση και ψάχνεις τρόπους για να αναπτυχθείς και να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και ξέρεις κάτι; Αυτό είναι υπέροχο.

Σ’ αγαπώ γιατί όταν στο παρελθόν η καρδιά σου είχε σπάσει, πήρες το χρόνο να βάλεις τα κομμάτια και πάλι στη θέση τους. Και όταν πια ήταν έτοιμη, έβγαλες τον εαυτό σου εκεί έξω και πάλι και ξέρω ότι για αυτό χρειάστηκες τεράστιες ποσότητες θάρρος αλλά δεν πτοήθηκες ούτε στιγμή. Και κοίτα τι έχεις τώρα!

Σ’ αγαπώ γιατί ξέρεις τι σε κάνει ευτυχισμένη και προσπαθείς να περιβάλλεις με αυτό τον εαυτό σου αλλά και γιατί δεν φοβάσαι την περιπέτεια. Δεν φοβάσαι να αναλάβεις κινδύνους, να δοκιμάσεις κάτι νέο, και έχεις τεράστια πίστη σε εσένα ότι δεν θα αποτύχεις, ακόμα και αν τελικά αποτύχεις.

Σ’ αγαπώ γιατί αφήνεσαι ορισμένες φορές στη θλίψη, αφήνεις τον εαυτό σου να κλάψει και να ξεσπάσει χωρίς να ντρέπεσαι. Μπορεί ακόμα και να θυμώνεις ή να φωνάζεις, αλλά και αυτό είναι εντάξει.

Αγαπώ τα κατσαρά, μονίμως φριζαρισμένα καστανά μαλλιά σου, τα καστανά μάτια σου και τα μικρά σου χείλη. Αγαπώ τις μακριές βλεφαρίδες σου, το μαλακό σου δέρμα, τις ραγάδες σου, τις ατέλειες του κορμιού σου. Μου αρέσει που επιτέλους μιλάς ήπια και όμορφα για αυτό, και σε γεμίζεις όσο πιο συχνά μπορείς με ενθαρρυντικά λόγια.

Αλλά πάνω από όλα αυτά, σε αγαπώ γιατί αγαπάς τον εαυτό σου, ή τουλάχιστον προσπαθείς πολύ, να τον αγαπήσεις όσο περισσότερο μπορείς. Χρόνια σου καλά!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply