Inspiration People

The fourth letter

Σήμερα, μιλάμε με τη Διώνη. Είναι πολύ καλή μου φίλη και φτιάχνει υπέροχα κοσμήματα. Τις έκανα μερικές ερωτήσεις για να γνωρίσουμε καλύτερα και την ίδια αλλά και τη δουλειά της! Διάβασε μέχρι το τέλος γιατί μας στέλνει και δωράκι για μια τυχερή αναγνώστρια! Ας ξεκινήσουμε!

Μίλησε μου λίγο για εσένα. Μικρή τι ονειρευόσουν να γίνεις;

Μέχρι τα 18 ήθελα να γίνω φυσικός. Για την ακρίβεια αστροφυσικός. Όταν δεν πέρασα και εν τέλει ευτυχώςσπούδασα Μεθοδολογία Ιστορία και Θεωρία της ΕπιστήμηςΠάντα όμως ασχολιόμουν με την κατασκευή κοσμημάτων. Με χάντρες, σχοινιά, πηλό και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Κάποια στιγμή είχα παρακολουθήσει μαθήματα κατασκευής κοσμημάτων με μέταλλο και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Μου άρεσαν όλα κυρίως όμως οι αντιθέσεις. Μέσα στο χάος των σφυριών και της φωτιάς πρέπει να είσαι ακριβής σε επίπεδο χιλιοστού. Από κάτι ψυχρό και επίπεδο δημιουργείς κάτι εμποτισμένο με την προσωπικότητά σου. Το μέταλλο έχει μια δική του ιδιαίτερη διεργασία που περιέργως με συγκεντρώνει και με ηρεμεί. Για να μην τα πολυλογώ επικεντρώθηκα λοιπόν σε αυτό. Αρχικά έφτιαχνα για εμένα, μετά για φίλους και μετά τα πουλούσα. Περνούσε η σκέψη από το μυαλό μου να ασχοληθώ επαγγελματικά αλλά πάντα πίστευα πως δεν ήταν βιώσιμη επιλογή. Τελειώνοντας τη σχολή μετακόμισα στην Κέρκυρα και μετά από πολύ πολύ σκέψη αποφάσισα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμαΑντί λοιπόν να κάνω μεταπτυχιακό σχετικό με την σχολή μου, πήγα στη Φλωρεντία και παρακολούθησα μαθήματα κατασκευής και σχεδιασμού κοσμημάτων, καθώς και χάραξης την οποία λατρεύω.

Θες να μου πεις την ιστορία του ονόματος του brand;

Οι περισσότεροι με συμβούλεψαν να χρησιμοποιήσω το όνομά μου. “Διώνη Αγγελική Μαζαράκη Χειροποίητα κοσμήματα”. Όσοι με ξέρουν όμως λίγο καλύτερα, γνωρίζουν ότι ποτέ δεν θα έβαζα το όνομά μου στην ταμπέλα. Έτσι άρχισε η έρευνα. “Ταλαιπωρήθηκα” λίγο αλλά τελικά κατέληξα. “Το τέταρτο γράμμα”.

Το τέταρτο γράμμα, δηλαδή το Δέλτα, προερχόμενο από το φοινικικό γράμμα ντάλεθ, που σήμαινε πόρτα. Η οπτική του αναπαράσταση αποτελεί ένα τρίγωνο , το οποίο εκφράζει τη Δύναμη που Δομεί και Δημιουργεί.

Συνήθως παράγεις κατόπιν παραγγελίας, έμπνευσης ή και τα δυο;

Τα κοσμήματα που εκθέτω στο χώρο μου αποτελούν δικές μου εμπνεύσεις και σχέδια. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει τις παραγγελίες. Κατόπιν συζήτησης σχεδιάζω ένα κόσμημα το οποίο είναι μοναδικό για τον κάθε πελάτη. Οι καλύτερες περιπτώσεις είναι αυτές που δεν ξέρουν ακριβώς τί θέλουν, δίνοντάς μου την ευκαιρία να ενσωματώσω περισσότερο την δική μου αισθητική. Πρόσφατα σχεδίασα μια καρφίτσα με τις οδηγίες “ρομαντικό και γεωμετρικό”.

Πόσος χρόνος απαιτείται για να σχεδιαστεί και να παραχθεί ένα κόσμημα;

Εξαρτάται. Μπορεί μια ώρα μπορεί και έξι… Ανάλογα με το σχέδιο και την πολυπλοκότητά του. Συνήθως είναι κάπου στο ενδιάμεσο.

Από που αντλεις έμπνευση;

Έχοντας γονείς αρχιτέκτονες από μικρή είχα μια τρέλα με τη γεωμετρία. Τα ρεύματα της art Deco και του Jugendstil είναι τα αγαπημένα μου. Τα γεωμετρικά pattern λοιπόν με εμπνέουν. Αυτά τα βρίσκεις παντού. Σε κτίρια, έπιπλα, πλακάκια, υφάσματα και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς.  Θα μπορούσες να πεις ότι εμπνέομαι απλά κοιτώντας όλη τη γεωμετρία που μας περιβάλει καθημερινά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό;

Δουλεύω και αγαπώ το ασήμι. Κατόπιν παραγγελίας έχω δουλέψει και με χρυσό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Που μπορούμε να σε βρούμε;

Αρκεί να έρθετε μια βόλτα από την Κέρκυρα. Γκύλφορδ 48 στην παλιά πόλη. Για όσους δεν είναι στα σχεδιά τους αν και θα έπρεπε γιατί είναι πανέμορφο νησί–  μπορείτε να με βρείτε στo Facebook και Instagram

To καλύτερο στο άφησα για το τέλος! Η Διώνη και το Blur Lines σου δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσεις αυτό το υπέροχο ζευγάρι χειροποίητα ασημένια σκουλαρίκια

. Για να συμμετάσχεις στο διαγωνισμό:

κάνεις like στη σελίδα του Blur Lines και του The Fourth Letter στo Facebook

κάνεις Share τη φωτογραφία που θα βρεις στο Facebook στο προσωπικό σου profile στο Facebook

και τέλος, αν έχεις instagram κάνεις Follow εδώ και εδώ

Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply